Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Csigaházam, a táskám

Sziasztok Jónők!

Képzeljétek, a kézitáska ősét meglehetősen későn, mindössze a XVIII. században találták fel. Előtte különféle kis erszényekben, zsákocskákban hordták magukkal az emberek a fontosabb dolgokat (többnyire pénzt), még előtte pedig bőrzsákokba gyűjtögették ősanyáink a bogyókat. Idővel a szütyőből míves kistáska lett, 1860-ra pedig már egyre nagyobb táskákat kezdtek varrni hölgyek számára, amiben aztán lehetett tartani a piperét. Ma pedig...Van kicsi, nagy, lapos, óriási, mütyürke, átlátszó. Nem vagyok nagy táskarajongó, de igyekeztem minden féléből vásárolni magamnak  egyet-kettőt, aztán azokat hordom szakadásig. Így legalább nincs az az alkalom, ami kifogna rajtam, mindenhová van egy táskám, amiben tudom vinni a portékát. Néha csak egy zsepit és telefont, néha pedig a fél házat. Táska-függő, hogy mit és hová :)

Mutatom a kedvenc darabjaimat:

Óriás,

amibe minden belefér

Picike,

amiben épp csak a szükséges kap helyet

Clutch,

a divatos

Oldaltáska,

a kényelmes

Kézitáska,

az elegáns

Ezek tehát a kedvenc darabjaim, nincs is szükségem másra. Most még...aztán ki tudja, mit hoz a jövő... :)

Szeretettel:
Nóra
1 Tovább

Smukk mustra

Sziasztok Jónők!

Én és az ékszerek? Érdekes viszonyban vagyunk. Van egy rakással, de csak ritkán hordom őket. Rendszerint úgy néz ki, hogy felveszek egyet, megnézem magamat a tükörben és rájövök, hogy nem oszt nem szoroz, hogy van-e rajtam vagy sem. Viszont vannak néha olyan ruhák, amelyeknek kifejezetten jót tesz egy-egy ékszer.

Az egyszerűség kedvéért vegyünk egy farmer-fehér póló kombinációt. Ezt a szettet úgy tudjuk variálni ékszerekkel, ahogy csak akarjuk! Lehetünk elegánsak, bohémek, aranyosak, trendik, nőiesek...ahogy tetszik :)

Ezek a legkedvesebb darabjaim. Nem mondom, hogy minden nap hordom őket, de néha-néha jó szolgáltatot tesznek... :)

Szeretettel:
Nóra
0 Tovább

Olyan nincs, hogy túl sok virág!

Sziasztok Jónők!

Amint kisüt a nap, rögtön előkerülnek nálam a virágos ruhák a szekrényből. Gondolom, ezzel nem csak én vagyok így. A jó idő és a színpompás ruhácskák kéz a kézben járnak. Végülis mikor máskor viseljünk virágzó ruhákat, ha nem most? Nemrégiben betértem egy boltba, ott fotóztam a következő szetteket:

OVERAL

hgh

SZOKNYA-ING

fgf

PÓLÓ

NADRÁG

KISRUHA

Remélem, hogy Nektek is tetszettek a szettek. Amint az jól látszik a virágok bárhol felbukkanhatnak, engedjünk tehát a csábításnak! Így leszünk igazán frissek, üdék és virágzóan imádnivalóak nyáron! Bátran, merészen mixeljük a mintákat, színeket, anyagokat egymással. Gábor operatőrömet idézném, aki egy forgatáson mondta a következő bölcsességet. Éppen egy helyszínt rendeztünk be, és egyre több és több virágot tettünk a háttérbe. Majd megkérdeztem: Szerinted nem sok a virág? Mire Ő: "Olyan nincs, hogy túl sok virág." Ehhez tartsuk magunkat lányok:)

Szeretettel:
Nóra
0 Tovább

Öveket becsatolni!

Sziasztok Jónők!

Régebben nem foglalkoztam különösebben az övekkel. Ha szükségem volt egyre, akkor felvettem, de nem mondhatnám, hogy az öltözékem dísze lett volna. Hiba volt. Mára rájöttem, hogy egy okosan megválasztott, klasszul megcsavart öv nem csupán rafináltan öltöztet, hanem nagyon divatos is, ráadásul oda irányítom vele a figyelmet ahová akarom! 

ruhhhhh

Itt van péládul ez a kisruha. Ha jól megnézzük nem igazán látszik, hogy hol van a derekam, vagy a csípőm, nagyon egybeolvad az egész. Amennyiben erre még egy kardigán is rákerül a helyzet csak tovább bonyolódik, oda a nőies forma. Azonban egy övvel a probléma varázsütésre megoldódik, a fókuszpont a derékon lesz, így egyből csinosabb összhatást tudok elérni. Tehát az övet mindig oda tegyük, ahová a figyelmet összpontosítani akarjuk! Ez lehet a csípőn is egyébként, ha valaki ott szeretne erősíteni magán kicsit. Én maradok inkább a deréknál...az a biztos :)

öv

A másik nagy hiba, amit régen elkövettem, hogy nem foglalkoztam túlzottan az övkötéssel. Igazából fel sem  merült bennem, hogy egy övet máshogy is meg lehet, vagy szabad kötni, mint ahogy az a NagyKönyvben meg van írva. Mostanában viszont igyekszem mindig újabb és újabb variációkat kitalálni, mert így lehet igazán egyedivé és izgalmassá varázsolni a ruháinkat. Most mutatok 10 különféle kötési módot a kedvenceim közül:

ö1ö2

ö3

A lényeg a következő: nincsenek szabályok! Nézd meg milyen hosszú az öved és a lehetőségekhez mérten variálj. Ha elég hosszú, akkor csavard, tekerd ahogy tetszik. Merj játszani a formákkal! Persze attól se félj, hogy valami teljesen egyedit alkoss, péládul az övedet időről időre (ha van kedved) karkötőként akár a csuklódra is tekerheted, ahogy én is tettem még a legelső blogbejegyzésemben. Íme, egy kép emlékeztetőül:

övi

Itt egy régebbi videóm is, amiben szintén van pár övkötési fortély: http://tv2.hu/musoraink/mokka/7876_hogyan_legyek_jo_no_-_oszi_ovtippek.html

Hajrá Jónők, várom a fotókat! Kíváncsi vagyok Ti, hogyan tekeritek magatok köré az öveteket leggyakrabban :)

Szeretettel:
Nóra
0 Tovább

A fehér ingem nélkül sehová!

Sziasztok Jónők!

 

Kedvem támadt egy kis klasszikushoz, előkaptam hát a fehér ingemet. Mióta világ a világ a fehér felsőket, pólókat mindig is imádtam, gyűjtöttem, előszeretettel hordtam. Ugyanis:

  • olyan, mint a legjobb ránctalanító krém. Ha ezt viseljük az arcunk rögtön frissebbnek, kisimultabbnak tűnik az anyagról visszaverődő fénytől
  • olyan, mint a kisfekete. Sosem lehetünk benne sem túl-, sem alulöltözöttek
  • tisztaságot, frissességet, ápoltságot áraszt
  • mindennel variálható


FARMERRAL

 
bénu

Íme a fehér ingem és egy nagy méretű farmerom. Nyilván ezek együtt nem mutatnak valami jól az első képen, azonban amint felhajtom a farmer szárát, magassarkút húzok, betűröm az inget, övet kötök, feltűröm az ingujjat és a gallért is felhajtom a helyzet megváltozik: a farmer-ing párosból városi sikk lesz!

kari

SZOKNYÁVAL

szokkkk

A fehér inget szoknyával párosítani gyerekjáték. Bőven elég, ha csak belehúzod a szoknyába az inget, felveszel hozzá valamilyen mutatós nyaklánot illetve magassarkút és garantált az elegáns megjelenés. Én most egy vékony, puha, kék felsőt is húztam az ing fölé, hogy még jobban ráerősítsek a tengerész stílusra.

tengi

RÖVID NADRÁGGAL

nadri

Nyáron mivel is lehetne jobban variálni a fehér inget, mint egy rövid nadrággal és egy csinos magassarkúval! Én a biztonság kedvéért egy vékony rózsaszín kabátkát is vettem fel hozzá, ami színben passzol a rózsaszín cipővel és a hűvösebb fuvallatoktól is megvéd. A nyakláncot én készítettem, ha érdekel hogyan, itt van hozzá a videó: http://tv2.hu/musoraink/mokka/126815_koves_nyakek.html

nyakk

Mára ennyi variáció elég, a sort azonban még bőven lehet folytatni: maxi szoknya, bőrnaci, leggings, sőt még a fürdőruha is szuperül mutat fehér inggel.. ez majd egy másik bejegyzésben mutatom meg... :)

Addig is, fehér ingeket elő a szekrényből!

Szeretettel:
Nóra
4 Tovább

Hogyan legyek jó nő?

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek